طرز تهیه گرانولا خانگی، یک صبحانه مقوی و لذیذ

آموزش مرحله به مرحله پخت گرانولا

گرانولا یک نوع خوراکی سبک و سالم است که از مخلوط مواد اولیه مغذی همچون جو پرک، عسل، دانه‌های خوراکی، مغزگردو و بادام، دانه‌های کنجد، دانه‌های آفتابگردان و میوه خشک تهیه می‌شود. این خوراکی خوشمزه و سالم را اغلب افراد به عنوان یک وعده کامل صبحانه آماده کرده و قبل از ورزش و یا رفتن به محل کار نوش جان می‌کنند تا انرژی کافی برای فعالیت‌های روزمره خود داشته باشند.

تهیه گرانولا خانگی کار خیلی سختی نیست و شما به راحتی با ترکیب دلخواهی از مواد غذایی حاوی فیبر، پروتئین و کربوهیدرات می‌توانید یک گرانولای خوشمزه خانگی آماده کنید و به عنوان میان وعده‌ای مغذی نوش جان نمایید. گرانولا را معمولا با شیر، ماست، یا مواد لبنی و میوه‌های تازه میل می‌کنند تا یک وعده غذایی سالم و کامل را داشته باشند و همه مواد معدنی و ویتامین‌ها با خوردن این غذای سبک به بدن برسد.

طرز تهیه گرانولا خانگی

گرانولا خانگی چیست؟

گرانولا یک صبحانه سالم یا میان‌ وعده مغذی برای تامین انرژی روزانه است که حاوی مقدار زیادی فیبر، پروتئین و مواد معدنی نظیر آهن و منیزیم است. اگر نگاهی به جعبه گرانولاهای صنعتی داشته باشید، در ترکیب نسخه‌های صنعتی این محصولات مقادیر قابل توجهی قند و چربی مشاهده خواهید کرد، به همین دلیل تهیه گرانولا خانگی ارزان تر و سالم تر از خرید گرانولای آماده محسوب می‌شود.

طرز تهیه گرانولا خانگی خیلی سریع و آسان است و شما فقط باید مواد اولیه مورد نیاز که اصلی ترین آنها پرک جو، گندم یا بلغور و مقداری آجیل است را در دسترس داشته باشید تا در چند دقیقه بتوانید یک گرانولا لذیذ برای مصرف روزانه خود تهیه کنید.

 آشنایی با انواع گرانولا

گرانولا یک خوراکی پر انرژی و مغذی است که خواص مختلفی از جمله سیرکننده بودن، کاهش فشار خون، کاهش کلسترول، کاهش قند خون و تقویت دستگاه گوارش را دارد و سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان برای تقویت قوای جسمانی است. در قرن 19 میلادی دکتر جیمز کالب جکسون اولین نسخه از گرانولای تجاری را بر پایه‌ غلات کامل ابداع کرد.

سپس در دهه 60 میلادی گرانولای تجاری با اضافه کردن میوه و مغز آجیل دچار تحول چشمگیری شد و طرفداران بیشتری پیدا کرد. به صورت کلی انواع گرانولا را می‌توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

  • گرانولای کلاسیک: گرانولای کلاسیک از جو پرک، عسل، مغزهای خوراکی همچون بادام و گردو و میوه‌های خشک همچون کشمش یا زردآلو تهیه می‌شود و اغلب افراد با شیر یا ماست مصرف میشود.
  • گرانولای اسپرت: مخصوص افراد ورزشکار و پر تحرک است و از ترکیبات مختلفی همچون مغزهای مختلف، دانه‌های کنجد، دانه‌های آفتابگردان و میوه‌های خشک تشکیل شده است.
  • گرانولای شکلاتی: گرانولای شکلاتی حاوی ترکیبات شکلاتی نظیر ترکیبات کاکائو یا شکلات تارت دارد. این نوع گرانولا برای دوستداران شکلات عالی است.
  • گرانولای بدون گلوتن: گرانولای بدون گلوتن برای افرادی که حساسیت یا آلرژی نسبت به گلوتن دارند مناسب است. این نوع گرانولا با استفاده از جو داغ بدون گلوتن یا دانه‌های دیگر تهیه می‌شود.
  • گرانولای وگان: گرانولا وگان یکی از انواع گرانولاهایی است که می‌توان در خانه هم آن را با جو دوسر، شیره ‌خرما، کره بادام زمینی، بادام هندی، حبه خرما، روغن کنجد و دارچین تهیه کرد. 
طرز تهیه گرانولا رژیمی و خانگی

طرز تهیه 2 نوع گرانولا رژیمی و خانگی

گرانولاهای آماده موجود در بازار معمولا قیمت بالایی دارد و شما می‌توانید با تهیه‌ گرانولا خانگی هزینه را کاهش دهید و مطمئن شوید که مواد اولیه‌ای که استفاده شده سالم و تازه هستند. برای تهیه گرانولا خانگی می‌توانید از دستورالعمل‌های ساده‌ای استفاده کنید که در ادامه به دو مورد از این دستور العمل‌ها اشاره خواهیم کرد.

طرز تهیه گرانولای رژیمی و خانگی با جو پرک

مواد لازم

  • پرک جو دو سر: 2.5 پیمانه
  • گردوی نیم‌کوب: 0.5 پیمانه
  • بادام نیم‌کوب: 0.5 پیمانه
  • پسته نیم‌کوب: 0.5 پیمانه
  • تخم کدو: 0.5 پیمانه
  • کشمش: 4 قاشق غذاخوری
  • نارگیل خشک: 4 قاشق غذاخوری
  • دارچین: 1 قاشق غذاخوری
  • عسل: دو سوم پیمانه
  • روغن: یک سوم پیمانه

برای تهیه گرانولای خانگی با جو پرک ابتدا باید عسل را روی کتری برای گرم کردن بگذارید تا روان و مایع شود. سپس روغن و دارچین را به عسل اضافه کرده و مخلوط کنید. بعد از این مرحله پرک جو دوسر را با ترکیب عسلی خوب مخلوط نمایید و سپس مغزهای خوراکی همچون گردو، پسته، بادام و تخم کدو را اضافه کنید. در این مرحله حتما میزان شیرین بودن گرانولا را بچشید و بر اساس طعم دلخواه به آن عسل اضافه کنید. قبل از پخت گرانولا در خانه باید قالب مورد نظر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مخلوط گرانولا را در آن بریزید.

سپس قالب را به مدت 30 تا 60 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه‌ی سانتی ‌گراد قرار دهید. در طی این زمان گرانولا را چند بار از فر خارج کرده و با کاردک زیرورو کنید تا به صورت یکنواخت برشته شود. بعد از پخت و خارج کردن گرانولا از فر حتما آن را تا قبل از خنک شدن از کاغذ روغنی جدا کنید. پس از خنک شدن می‌توانید گرانولا به آن کشمش و نارگیل خشک را اضافه نمایید و آن را به مدت دلخواه در ظرف دربسته نگه دارید.

مواد لازم برای تهیه گرانولا در خانه چیست؟

طرز تهیه گرانولای رژیمی و خانگی سیب و انگور

برای تهیه این نوع گرانولا شما علاوه بر مواد اولیه مورد نیاز برای گرانولای جو پرک، باید مقداری سیب و انگور خشک هم داشته باشید تا بتوان این گرانولای خوشمزه و رژیمی را تهیه کرد. گرانولا سیب و انگور را با ترکیب سیب خشک، جو دوسر پرک، عسل، هل، تخمه‌ها، کنجد، مویز یا کشمش آماده کرده و پس از پخت مواد اولیه در فر آنها را در جای خشک و خنک نگهدارید. این میان وعده خوشمزه را می‌توان با انواع شیر و ماست نوش جان کرد.

گرانولا رو با چی بخوریم؟

گرانولا حاوی مواد معدنی و فیبر فراوان است که وقتی آن را با مواد لبنی همچون ماست و یا شیر نوش جان کنید، یک غذای کامل و سالم را به شما می‌دهد تا تمامی مواد مورد نیاز بدن به این شکل به بدن شما برسد و انرژی روز تامین شود. همچنین بسیاری از افراد در تهیه گرانولا از میوه‌های تازه فصل همچون انبه، موز، توت فرنگی و سیب استفاده می‌کنند تا گرانولا را خوشمزه تر کنند.

نحوه نگهداری گرانولا

برای اینکه بتوانید گرانولای تهیه شده در خانه را به مدت طولانی سالم و تازه نگه دارید باید آن را در یک ظرف در بسته بریزید و در یک جای خشک و خنک قرار دهید تا کیفیت گرانولای شما همچون روز اول باقی بماند. همچنین برای افزایش ماندگاری گرانولا بعد از پخت و قبل از انتقال به ظرف نگهداری آن را به یک تابه منتقل کرده و منتظر خنک شدن آن بمانید. سپس گرانولا را در یک ظرف دربسته بریزید تا از ورود هوا و رطوبت به آن جلوگیری شود. با این روش معمولا گرانولا تهیه شده در خانه تا یک ماه یا بیشتر هم در ظرف تازه باقی می‌ماند.

سخن پایانی

گرانولا یک ترکیب خوشمزه و مفید است که از آن می‌توان بر تامین انرژی کل روز به عنوان یک صبحانه خوشمزه استفاده کرد. طرز تهیه گرانولا در خانه کار سختی نیست و شما به راحتی با نکات ذکر شده در این مقاله می‌توانید یک گرانولا خوشمزه و ارزان قیمت را در خانه آماده کنید.

سوالات متداول

۱. مواد لازم برای تهیه گرانولا در خانه چیست؟

برای تهیه گرانولا در خانه شما نیاز به جو پرک، عسل یا شکر و میوه‌های خشک دلخواه دارید. همچنین می‌توانید از دانه مختلف همچون تخمه آفتابگردان، بادام و سایر مغزها در زمان تهیه گرانولا استفاده کنید.

۲. مزیت‌های تهیه گرانولا در خانه چیست؟

با تهیه گرانولا در خانه امکان انتخاب مواد اولیه سالم‌تر و کاهش مقدار قند و چربی اضافه را دارید. همچنین با تهیه این ماده غذایی خوشمزه در خانه می‌توانید ترکیب دلخواه خود را در زمان آماده کردن گرانولا داشته باشید و از مواد مورد علاقه تان استفاده کنید.

۳. نحوه نگهداری گرانولا پس از تهیه آن در خانه چگونه است؟

برای نگهداری گرانولای آن را در یک جعبه یا ظرف دربسته قرار دهید تا از ورود هوا و رطوبت به آن جلوگیری شود. همچنین می‌توانید گرانولا را در یخچال یا فریزر نیز نگهداری کنید تا ماندگاری طولانی‌تری داشته باشد.

۴. چطور گرانولا را در خانه سرو کنیم؟

گرانولا معمولا با شیر یا ماست سرو می‌شود، همچنین می‌توانید به عنوان تزئین از میوه تازه هم برای خوشمزه شدن گرانولا استفاده کنید.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *